DISC gedragsanalyse

DISC analyse

DISC gedragsanalyse

Wat is een DISC-gedragsanalyse?
DISC analyse

gedragsanalyse

 

De DISC gedragsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Het brengt de, vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Wat maakt dat sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen hebben terwijl anderen het juist opzoeken? Hoezo nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of hoe zit het dat sommige mensen zo flexibel zijn en hechten anderen veel aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

Een DISC-analyse geeft inzicht in jouw unieke set aan gedrags-DNA. Je kunt dit inzetten om bijvoorbeeld sterkere onderlinge relaties, betere communicatie of hogere effectiviteit, te bereiken.

Dit unieke DNA is de reden dat jij, alleen en in teamverband tot optimale prestaties komt. Of juist niet. Het geeft inzicht in welke omgeving, werksfeer en manier van doen voor jou nodig is om deze optimale prestaties te kunnen leveren. De uitkomsten van de analyse geven je inzicht in jouw voorkeursgedrag en daarbij ook je valkuilen. Door hier inzicht in te hebben, begrijp je ook wat maakt dat het met sommige personen makkelijk communiceert en met andere juist altijd moeizaam gaat.

Het is een analyse die verdeeld is in 4 kleuren: D=rood, I=geel, S=groen en C=blauw. Hierbij heeft iedere kleur zijn eigen eigenschappen, voorkeuren en valkuilen.

Hierbij een overzicht van iedere kleur:

De D staat voor: Daadkrachtig en direct

Belangrijkste eigenschappen: initiatief nemen, belangrijkste sterke punten doelgerichtheid, krijgt dingen voor elkaar.

Gemotiveerd door; resultaten, uitdagingen en actie

Belangrijkste angsten; verlies van uitdaging/controle

 

De I staat voor: Interactief en inspirerend

Belangrijkste eigenschappen: inspireert mensen, enthousiasmeert en motiveert mensen.

Gemotiveerd door; complimenten, vriendelijkheid en aandacht.

Belangrijkste angsten; afwijzing, niet populairste zijn, niet aardig gevonden worden.

 

De S staat voor: Stabiel en sociaal

Belangrijkste eigenschappen: bouwt en onderhoudt relaties, belangrijkste sterke punten houdt mensen bij elkaar, meelevend.

Gemotiveerd door; rust, veiligheid en waardering.

Belangrijkste angsten; verlies van veiligheid, zekerheid, moeilijke opdrachten.

 

De C staat voor: conformerend en correct

Belangrijkste eigenschappen: zoekt de details uit.

Gemotiveerd door; logica, kwaliteit en details.

Belangrijkste angsten; kritiek krijgen, risico’s, overzicht verliezen.

 

Verbeter je communicatie, relaties en effectiviteit; Maak gebruik van deze analyse!

 

Het geeft meer inzicht in je eigen gedrag en wanneer je dit samen met je team doet zul je zien dat je ook begrijpt “wat maakt” dat iemand bepaald gedrag laat zien. Je kunt hierdoor je samenwerking optimaliseren. Naast het optimaliseren van je samenwerking creëer je ook meer begrip voor elkaar. Dit heeft een gunstig effect op de sfeer.

In mijn coachpraktijk, tijdens een coachtraject of gewoon omdat je nieuwsgierig bent, bied ik je de mogelijkheid om deze analyse af te nemen. Ik reken  € 150,-. Het is een investering die je helpt jezelf en je eigen gedag meer inzichtelijk te maken en waardoor je meer bewustzijn krijgt.

Neem direct contact op.

Teamwiel

Teamwiel

 

accreditatie

 

Comments: 3

  1. Ivonne schreef:

    Lisette heeft de disc analyse bij mij gedaan. Ik kan het iedereen aanraden!
    Sinds ik de disc heb gedaan heb ik veel meer inzicht en begrip in mijn eigen handelen, maar ook in dat van anderen.
    In alles wat erin staat herken ik mezelf. Hierdoor kan ik mijn talenten veel beter benutten en ik ben me ook bewust van mijn valkuilen. Zo ontzettend waardevol!

  2. Julia schreef:

    Vandaag heb ik op mijn nieuwe werk een belangrijke presentatie gegeven. Tijdens de voorbereiding moest ik terug denken aan de periode waarin ik mezelf ben gaan ontwikkelen. Dit is begonnen door de disc-analyse. Hieruit kwam naar voren wat mijn talenten zijn. Waar mijn uitdaging ligt en wat ik niet moet doen. Daar ben ik met Lisette mee asn de slag gegaan. Ze heeft me gecoacht en vooral laten inzien wat ik allemaal kan en in me heb. Met als resultaat dat ik de stap genomen heb en mijn veilige baan heb opgezegd en het avontuur aangegaan ben. Met als resultaat dat ik nu docent ben op een mbo opleiding en ik iedere dag volop geniet van al het nieuws wat ik leer. Ik maak daar stappen en onderneem dingen die ik een tijd geleden niet gedurfd zou hebben.

Add your comment